Чому так багато виправлень протоколів ДВК? Одеська область. Рада2014 (відповіді не знаємо)

Одна справа спостерігати за виборами і зовсім інша аналізувати офіційні дані, в даному випадку з виборів до Верховної ради 2014 року. Аналізуючи повторні введення (по суті виправлення) протоколів ДВК до системи “Вибори” в окружних комісіях ми уперлись в одну область та 2 округи в ній. З назви посту зрозуміло, що це Одещина і ось що привернуло увагу.

В середньому відсоток дільниць в області, на яких були виправлення для мажоритарки дорівнює 11, а для протоколу по списках 14, відповідно. В Одеській же 18% в обох випадках. Крім того, що це доволі високий показник, “розліт” між мажоритарними і списочними виправленнями майже відсутній і становить лише одне введення та одну дільницю. Це дуже цікаве співпадіння для такої великої області.

Ну добре, цікаво, але чи можна детальніше? В першу чергу привертають увагу 141 (Барвіненко) та 136 (Голубов) округи.

В 141 окрузі 29% всіх виборчих дільниць виправляли свої показники, майже синхронно для мажоритарної та багатомандатної складових.

В 136 окрузі виправлення подавали на 25% мажоритарних дільниць і лише 14% списочних. Тобто, для списків протоколи складались краще. Тут треба відмітити, що серйозних змін у результатах кандидатів не було і найбільше вони стосувались кількості виборців внесених до списків на момент закічення голосування, їх додалось більше двох тисяч.

Ми ще розбираємось в ситуації і будем вдячні за ваші поради/ідеї/критику цих даних та нашого підходу.

(YL)