Оцифровка кількості кандидатів у громадах з перших виборів у жовтні 2017

Яка може бути кількість кандидатів на перших виборах об’єднаних громад? Ми бачили дуже багато лише з одним кандидатом і так само багато таких, де їх більше десяти і ось стало цікаво, чи є там зв’язок із кількістю виборців?

Щоб дослідити це ми плануємо оцифрувати трошки протоколів ТВК та розібратись в питанні, викласти потім ці дані у вільний доступ.

Були б це вибори в Раду чи Президента, ніяких проблем, треба би було лише зайти на сайт ЦВК і легко та швидко скачати всі результати. Та як бути із місцевими виборами, особливо якшо громади не міські? Чи не єдиний варіант – зібрати протоколи в ТВК або в архівах і працювати руками.

В жовтні 2017 на вибори йшла така собі валка громад, 202. ОПОРА зібрала протоколи ТВК з виборів голів у 140 із них і тепер потрошку оцифровує.

Ми просимо допомоги із оцифровкою кількостей кандидатів у кожній громаді (ми ще доцифруємо самі дані з протоколу), а результати оцифровки поділимось із вами.

Як це робити.

Зареєструйтесь на сайті https://lasagna2go.com і стартуйте оцифровку. Ось як виглядає робоче вікно, там всього 1 питання.

Після того, як ви натиснете кнопку “Submit”, вам прийде наступний протокол. Кожен протокол буде введено двічі, щоб перевірити співпадіння, а всі неясності ми дочистимо.

Якщо дані будуть нечитабельні, поставте галочку біля “Not legible?”, будь ласка.

Якщо будуть виглядати наче їх виправляли, то біля “Looks altered?”.

Ми будемо розказувати про прогрес, зараз є тільки 14% першого вводу (а їх має бути два). Долучайтесь, будь ласка і пишіть нам в rada4you@opora.org.ua, якщо виникнуть будь-які ідеї чи питання.