Загадка, чому не всі виборчі документи потрапляють в архіви

Під час архівного рейду нас занесло до Архівного відділу Острозької РДА (Рівненська область). Перевіряючи одну з робочих гіпотез щодо місцевих виборів 2015 року, ми відчули гостру потребу добратися до оригінальних протоколів територіальних виборчих комісій щодо виборів до Острозької районної ради. Що ми хотіли:

Протоколи (у тому числі з позначками «Уточнений») Острозької районної виборчої комісії про результати виборів депутатів Острозької районної ради на місцевих виборах, що проходили 25 жовтня 2015 р.

Протоколи селищних та сільських виборчих комісій про підсумки голосування з виборів депутатів Острозької районної ради (у тому числі з позначками «Уточнений») на місцевих виборах, що проходили 25 жовтня 2015 р.

Всього на тих виборах було сформовано 34 Територіальні виборчі округи з виборів депутатів Острозької районної ради. На наш превеликий подив, а на справді ні, в архівних папках/томах нам не вдалося виявити:

  • Протокол [сільської виборчої комісії] про підсумки голосування з виборів депутатів Острозької РР в ТВО № 5 (орієнтовна кількість виборців – 517; межі – с. Верхів, с. Шлях, с. Лебеді)
  • Протокол [сільської виборчої комісії] про підсумки голосування з виборів депутатів Острозької РР в ТВО № 27 (орієнтовна кількість виборців – 396; межі – с. Почапки)
  • Протокол [сільської виборчої комісії] про підсумки голосування з виборів депутатів Острозької РР в ТВО № 28 (орієнтовна кількість виборців – 864; межі – с. Розваж)
  • Протокол [сільської виборчої комісії] про підсумки голосування з виборів депутатів Острозької РР в ТВО № 30 (орієнтовна кількість виборців – 381; межі – с. Тесів, с. Хрінів)

Ну ось така неприємна загадка. Єнот Прокіп з цього собі дуже засмутився, але шо нема – то нема.

(GS)