Барвінківське об’єднання округів

Працюючи з даними на місцевих виборах 2015 року наша команда відвідала десятки архівів, відцифрувала сотні сторінок протоколів та бачила всякого. І здавалося б, що нас вже неможливо здивувати. Але Барвінківській районній раді, що в Харківській області, це вдалося аж двічі.

Виявляється, зовсім не обов’язково складати протоколи для кожного округу окремо. Ось Іванівська друга сільська виборча комісія підбила підсумки виборів у двох округах та оформила результати виборів у одному протоколі.

Згідно з даними на сайті ЦВК, у 29 виборчому окрузі було близько 964 виборців, у 30-му – 294, що в сумі 1258 виборців, майже стільки ж, як і в “об’єднаному окрузі”.

Що цікаво, кількісні показники голосів за кандидатів відповідають доступній інформації на сайті ЦВК, а ось відсотки, які ми побачили на сайті, явно рахувалися від значно меншої загальної суми голосів.

Повністю з протоколом можете ознайомитись тут.

Але Гусарівська сільська виборча комісія пішла далі та об’єднала в одному протоколі аж 3 виборчі округи.

Проте, на відміну від Іванківської комісії, члени Гусарівської сільської виборчої комісії спробували порахувати кількість голосів для кожного кандидата окремо, і ось як це виглядає в протоколі:

Повністю переглянути протокол “об’єднаного” 24, 25, 26 округу можете тут.

А для нас так і залишається відкритим питання, як за цими протоколам встановила результати виборів Барвінківська районна виборча комісія.

(RL)